سفارش تبلیغ
صبا ویژن

باغ شازده ماهان

باغ شاهزاده یا باغ شازده زیباترین باغ تاریخی ایران محسوب می‌شود. این باغ در حدود 2 کیلومتری شهر ماهان و حوالی شهر کرمان و در دامنه کوه‌های تیگران واقع شده و مربوط به اواخر دوره قاجاریه می‌باشد. این باغ با مختصات جغرافیایی30 درجه و 1 دقیقه عرض شمالی و 57 درجه و 17 دقیقه طول شرقی می‌باشد. ارتفاع این منطقه از سطح دریای آزاد 2020 متر است. این باغ مساحتی قریب به 5/5 هکتار دارد. دو مجموعه شرقی و غربی دارد. کوشک یا همان عمارت‌های آن بسیار زیباست و به صورت دو آشکوبه ساخته شده‌است و سر در آن از معماری خیلی زیبایی برخوردار است که آن را از سایر باغ‌های ایرانی متمایز و ممتاز می‌سازد. فواره‌های آن چشم هر بیننده‌ای را نوازش می‌دهد. این فواره‌ها که در طول باغ قرار دارند زیباترین فواره باغ‌های ایرانی هستند. زیرا سایر باغ‌های ایرانی کمتر فواره داشته‌اند و یا اگر داشته‌اند به این زیبایی نبوده‌اند. فواره‌های زیبای باغ شاهزاده بر اساس اختلاف ارتفاع و نه هیچ نیروی دیگری فعال هستند که این خود دلیلی بر هوش و ذکاوت مردمان کرمان زمین است. طول باغ شاهزاده کرمان 407متر و عرض آن 122 متر است. و بزرگترین و زیباترین باغ تاریخی ایرانی محسوب می‌شود. این باغ همه ساله و به ویژه در فصل تابستان و بهار شاهد بازدید تعداد بیشماری از گردشگران از نقاط مختلف کشور است که این باغ دیدنی و دلفریب را برای تماشا انتخاب می‌کنند واقع شدن منطقه در مسیر عبوری کرمان به بم و در مسیر جاده کهن ابریشم از عواملی است که این محل را برای احداث یک باغ اشرافی مناسب می ساخته است. باغ شاهزاده به گونه‌ای استقرار یافته که حداکثر استفاده از مناظر بدیع داخلی را به صورت زیر امکان پذیر می‌سازد: در بدو ورود، به ویژه در طبقه فوقانی سردر خانه به غیر از دیدها و مناظر بیرونی باغ، منظره چهارباغ و در جهت عکس آن منظره کوه را امکان پذیر می‌سازد. این مناظر عمده یعنی رؤیت حرکت آب، حوض ها و آبشارها هرکدام به نوبه خود تأکیدی بر محورهای عمود بر محور اصلی دارند و توأم با نظام گیاهی مناظر بدیع داخلی را ارائه می‌دهند.

این باغ ابتدا به دستور محمد حسن خان سردار ایروانی حاکم وقت کرمان ساخته شد و بنای درون آن بعداً توسط عبدالحمید میرزا ناصرالدوله حاکم کرمان طی یازده سال حکمرانی وی (1298 ه . ق تا 1309 ه. ق) ساخته شد و با مرگ وی نیز بنای آن نیمه تمام رها شد. گفته می‌شود وقتی خبر پپ ناگهانی حاکم را به ماهان می‌برند، بنّایی که مشغول تکمیل سردر ساختمان بود تغار گچی را که در دست داشته محکم به دیوار کوبیده و کار را رها کرده و فرار نموده است. به همین علت جاهای خالی کاشی‌ها را بر سردر ورودی می‌توان دید. تاریخ بنای باغ 1276خورشیدی است.

این مطلب را هم ببینید :  پارک هنرمندان

این باغ از نمونه باغ تخت‌های ایرانی است و در زمینی مستطیلی شکل به مساحت پنج و نیم هکتار بنا شده و دارای سردر ورودی بسیار زیبایی است. بناهای باغ عبارتند از کوشک اصلیهو یعنی سکونتگاه دائمی و یا فصل مالک که در انتهای فوقانی باغ قرار دارد. سردر خانه در مدخل باغ به صورت بنایی خطی جبهه ورودی باغ را اشغال کرده و در دو طبقه بنا گردیده است. طبقه فوقانی دارای اتاق‌هایی است که برای زندگی و پذیرایی پیش بینی شده‌اند. سایر بناهای خدماتی باغ از حصار اصلی استفاده نموده و به صورت دیواری مرکب بناهای مختلف خدماتی را در نقاط مناسب در خود جا داده است . این باغ علاوه بر سردر، شامل عمارت شاه‌نشین و حمام نیز می‌باشد. در حال حاضر قسمت شاه‌نشین، به یک رستوران تبدیل شده و توسط بخش خصوصی اداره می‌شود.

در این باغ درختان میوه متنوعی به چشم می‌خورند و در جلوی عمارت هم حوض‌ها و فواره‌ها آب‌نمای زیبایی را تشکیل داده‌اند. منبع آب باغ رودخانه کوچک تیگران است. مسعودی بنای این باغ را از جنبه‌های مختلف معماری و نقش آب در آن بررسی کرده است .

هر ساله گردشگران از این باغ زیبای ایرانی بازدید می‌کنند و از زیبایی و طراوت آن لذت می‌برند. باغ شاهزاده در تاریخ سی ام تیرماه 1390 به ثبت جهانی یونسکو رسیده است.

در زمستان 1392 خبری منتشر شد در این خصوص که با هشدار رسمی یونسکو به سازمان میراث فرهنگی، در صورت تملک بخشهایی از این باغ توسط بخش خصوصی و تبدیل عمارت‌هایی از آن به اقامتگاه‌های گردشگران و مسافران، یونسکو اقدام به خروج نام این باغ از فهرست جهانی خود می‌نماید. در بیانیه یونسکو اعلام شده‌است که هرگونه تغییر و بازسازی اماکن تاریخی ثبت جهانی‌شده باید زیر نظر این سازمان و با اجازه آن انجام شود که حضور بخش خصوصی در بخش‌هایی از این باغ، از جمله موارد نقض این قانون محسوب می‌شود.

 

باغ شازده ماهان

باغ شازده ماهان

باغ شازده ماهان

باغ شازده ماهان

باغ شازده ماهان

باغ شازده ماهان

باغ شازده ماهان


سودجویی لیزینگهای دولتی در مسکن

 

khabar

 

 

سودجویی لیزینگ‌های دولتی در مسکن

رییس اتحادیه مشاوران املاک کشور گفت: بحث ورود شرکت‌های لیزینگ اقماری دولتی باعث سودجویی در بازار مسکن شده و سبب افزایش قیمت در این بازار خواهد شد.

حسام عقبایی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد:‌ ورود مشاوران املاک مسکن کشور در بحث لیزینگ باید دنبال شود تا ما شاهد ورود لیزینگ‌های اقماری از نوع دولتی نباشیم؛ زیرا مردم برای وام 50 میلیونی مسکن 10 میلیون تومان به بانک مسکن می‌دهند پس نباید بازار جدیدی با سودجویی‌های جدید به وجود آید.

وی با اشاره به این که در حال حاضر 118 اجاره آپارتمان مبله در تهران هزار مشاور املاک دارای پروانه در کشور وجود دارد، افزود: ما در دو سال گذشته با صحبت‌هایی که با شورای پول و اعتبار و همچنین بانک مرکزی در خصوص شرکت های لیزینگ اقماری انجام داده‌ایم، جلوی این سودجویی گرفته شده ولی امیدواریم مسوولان وزارت راه و شهرسازی با همکاری مشاوران املاک کشور مساله لیزینگ را به بخش خصوصی واگذار کنند.

رییس اتحادیه مشاوران املاک کشور در خصوص وضعیت بازار مسکن در سال جاری نیز گفت: وضعیت بازار مسکن کشور به طور کلی وابسته به سیاست گذاری قیمت‌ها و به‌خصوص قیمت زمین است که در حال حاضر 75 تا 90 درصد آن به مساله زمین وابسته است و مابقی آن وابسته به سازه‌ها و پروانه‌های ساختمانی است.

عقبایی در خصوص قیمت ساختمان‌ها در شمال تهران نیز گفت: طی رکود دو ساله ای که در وضعیت مسکن کشور شاهد بودیم ساختمان‌های شمال شهر تهران طی شش ماه سال 1393،‌ حدود 40 درصد کاهش قیمت داشته‌اند و ما همچنین شاهد کاهش قیمت در ساختمان‌های لوکس کشور نیز بوده‌ایم که امیدواریم با تمهیداتی که وزارت راه و شهرسازی برای رونق ساخت و ساز انجام داده است، قیمت‌های ساختمان‌های لوکس نیز کاهش چشمگیری داشته باشد.

خروج سازندگان غیر حرفه‌ای از بازار مسکن

وی با بیان این‌که مساله کاهش بالای 50 درصدی پروانه ساخت مسکن که از طریق مرکز آمار اعلام شده کاهش چشمگیری در ساخت و سازها خواهد داشت، افزود: این مساله بیشتر باعث خروج سازندگان غیر حرفه‌ای ساختمان از ساخت و سازهای کشور شده است و امیدواریم با اجاره آپارتمان مبله در تهران  تمهیداتی که وزارت راه و شهرسازی در سال 1394 برای رونق ساخت و ساز در کشور داشته که شامل برنامه مسکن اجتماعی نیز می شود ما شاهد رونق پروانه های ساخت و ساز در کشور باشیم.

رییس اتحادیه املاک کشور همچنین در پایان درباره طرح دولت یازدهم با عنوان “مسکن اجتماعی” یادآور شد: مسکن اجتماعی باید با اقلیم شناسی، فرهنگ و نقطه یابی درست صورت بگیرد تا ما شاهد تکرار وضعیت مسکن مهر برای این مسکن نباشیم.